Kristine Kyhl Schou

Tandpleje

Tandlæge i Aarhus C

Om mig

Hej- Jeg hedder Kristine.

Jeg er tandplejer og blev uddannet som klinikassistent i 2002 i hhv. Ålborg og Skagen og efterfølgende som tandplejer i Aarhus. Hos Aarhus Tandcenter har jeg været ansat siden 2007.

Det er min opgave at bidrage til, at du får eller vedligeholder sunde og raske tænder og tandkød. For mig er behandlingen således et samarbejde mellem dig som patient, din tandlæge og mig som tandplejer, hvor vi sammen arbejder efter den samme plan og i én retning: at du har sunde og raske tænder og tandkød.

Min opgave er f.eks. at lave rutinetjek med speciel kontrol af det, som tandlægen ikke gennemser ved dit regelmæssige eftersyn, nemlig dit tandkød og dine tandlommer mellem tænderne. I den sammenhæng renser jeg som regel også dine tænder. Generelt hører rensning af dine tænder til en af mine fornemmeste opgaver.

Til mine særlige erfaringsområder tæller især effektiv parodontose behandling, hvor jeg hjælper dig med at bekæmpe eller undgå parodontose. Derudover renser jeg implantater, tager aftryk til bideskinner og giver instruktion til forebyggelse af karies. Jeg gør behandlingen så behagelig og smertefrit som muligt, derfor er jeg vant til at anvende både akupunktur og bedøvelse, hvis du skulle have behov for det.

Hvad lægger jeg vægt på?

Der er to ting, som er vigtige for mig, når jeg behandler. Det ene er, at behandlingen har en effekt. Det vil sige, at der sker en forbedring af din tand- og tandkødsstatus, så du i sidste ende har helt raske tænder og et sundt tandkød. Det er ikke nok for mig kun at udbedre, jeg prøver at skabe fremgang, så du kan blive så symptomfri som muligt.

Det andet er, at behandlingen skal være så behagelig som mulig. Da jeg selv ikke har brudt mig om at gå til tandlæge, er det vigtigt for mig at gøre det til en god oplevelse for dig. Jeg sørger altid for, at behandlingen foregår stille og roligt, samt at du er den, der styrer den. Det vil sige, at behandlingens tid og tempo helt er tilpasset dine behov. Du kan til enhver tid sige fra i løbet af behandlingen, og hvis du har brug for en pause, er der også altid plads til det. Jeg presser aldrig på, og vi bruger den tid, der behov for. Hvis ikke vi når det hele på én gang, laver vi blot en ny aftale og fortsætter behandlingen der.

Derfor informerer jeg dig udførligt omkring status på dine tænder og dit tandkød, samt hvordan og hvorfor en given behandling er relevant og nødvendig. Samtidig sætter jeg dig grundigt ind i, hvordan du selv kan sørge for at holde tænder og tandkød i en optimal tilstand eller at undgå karies m.m. Eksempelvis kan jeg vise dig, hvordan du korrekt anvender tandtråd for at undgå karies.

Hvad står jeg for?

Min faglighed sørger jeg altid for at have i højsædet. Jeg uddanner mig løbende og er altid opsat på at kunne give en kompetent behandling, så den ydelse, du modtager er 100% korrekt. Det er vigtigt for mig at besvare dine spørgsmål ud fra flere faglige vinkler, så du forstår meningen med behandlingen samt de forskellige tiltag, og at du derigennem kan blive motiveret til at vedligeholde dine tænder i det daglige. Udover min glæde ved at arbejde med tænder, ser jeg det også som et stort privilegium at kunne arbejde med mennesker dagligt. Det er dig, der giver mit arbejde værdi. Derfor forsøger jeg også at skabe en relation til dig som patient, så du bedre kan føle dig tryg hos mig, og jeg kan tage hensyn til dine helt konkrete behov.

Hvad kan patienten forvente, når han eller hun sidder i stolen?

Når du kommer til behandling hos mig, foretager jeg først en statusvurdering på dine tænder og din mundhygiejniske sundhed. Derefter forklarer jeg, hvad der kommer til at ske i behandlingen, giver evt. et overslag, og når du føler dig godt oplyst, starter jeg behandlingen. Til sidst giver jeg instruktioner og informerer om behandlingens udfald og status, samt hvordan status kan vedligeholdes eller forbedres, og hvis det er nødvendigt laver vi en ny aftale ved mig eller tandlægen. I min behandling er jeg meget opmærksom på at fornemme, hvordan dit humør eller dagsform måtte være. Kan jeg mærke, at du skulle have en mindre god dag, tager jeg hensyn til det. Dit velvære har topprioritet hos mig.

Uddannelse & kurser

2002: Uddannet klinikassistent i Ålborg og Skagen

2005: Uddannet tandplejer med autorisation fra SKT Aarhus

2007: Kursus med diplom i parodontologi for tandplejere hos Dansk Nordenta

2007: Tandplejerkursus med diplom i Peri-Implantitis

2007: Kursus med diplom implantologi for tandplejere hos Nobel

2008: Kursus med diplom i parodontitis – peri-implantattis – grænsen mellem konserverede – pocheresektiv og rekonstruktiv parodontal eller peri-implantær behandling

2010: Laserkursus med diplom hos Lighthouse

2011: Kursus med diplom i Oral patologi slimhindeforandring hos Phillips Sonicare

2011: Kursus med diplom i parodontitis anno 2011

2012: Kursus med diplom i smertefri behandling “skal det gøre ondt?” hos Nordenta

2012 Kursus med diplom i evidens i parodontologi hos Nordenta

2013: Kursus med diplom i Peri-implantitis – hvad gør vi?

2014: Kursus med diplom i parodontologi hos Nordenta

2014: Kursus med diplom i peri-implantitits biologisk og kirurgisk komplikationer i implantologien hos Straumann

2015: Kursus med diplom i oral helse – parodontologi

Book din tid hos os allerede i dag

BOOK DIN FØRSTE TID
ELLER RING: +45 86 19 17 11