Behandling

Cystefjernelse

Cyster kan opstå mange steder i kroppen – også i kæberne – for eksempel i forbindelse med en visdomstand eller ved rødder, hvor der allerede er foretaget en rodbehandling eller der er brug for en rodbehandling på grund af rodbetændelse.

Hvordan foregår behandlingen?

Behandlingen udføres meget skånsomt og smertefrit.

  • Under lokalbedøvelse foldes tandkødet til side, så vi får et overblik og adgang til cysten
  • Cysten løsnes forsigtigt fra underlaget og fjernes
  • Tandkødet sys til igen, og vævsprøven sendes til mikroskopisk undersøgelse. Vi informerer dig, så snart vi har modtaget resultatet fra undersøgelsen. Selve behandlingen tager ca. 1 time

Efter operationer i mundhulen er der forskellige forholdsholdregler, som vi anbefaler, du følger, da de hjælper dig til at komme igennem behandlingen med så få gener som muligt.

Hvem laver behandlingen?

Tandlæge Michael Kristensen foretager de fleste kirurgiske indgreb på klinikken. Enkelte ukomplicerede visdomstandsoperationer foretages dog af klinikkens øvrige tandlæger.

Hvad får jeg ud af behandlingen?

Ved at fjerne cysten forebygger vi, at tænderne bliver presset og flytter sig, hvilket kunne have medført behandlingsbehov som tandregulering eller endda kæbebrud i yderste konsekvens.

Hvorfor behandlingen vigtig?

Ved at fjerne cysten forebygger vi både mulig tandvandring og kæbebrud, hvilket selvsagt medfører ubehagelige gener og smerter. Derfor er det væsentligt at fjerne cyster, så snart de bliver opdaget, så de ikke vokser unødigt og kun forårsager så lidt skade som muligt. De fleste cyster er heldigvis godartede og fjernes komplikationsfrit. Alle cyster sendes til mikroskopi for en endelig diagnose.

Book din tid hos os allerede i dag

BOOK en TID
ELLER RING: +45 86 19 17 11