Behandling

Tandfacader og porcelænsfacader

Har du behov for at få foretaget korrektion af dine fortænders udseende, kan tandfacader i nogle tilfælde være den rigtige løsning. Facaderne kan laves minimalt invasivt eller helt uden at bore i tænderne og kan derfor være et tandbesparende alternativ til kroner. Vi har stor erfaring i behandling med både porcelænsfacader og plastfacader og kan derfor rådgive dig bedst muligt om, hvilke muligheder der er for dig og dine tænder.

For nørden

Der findes to materialer til tandfacader: Plast og porcelæn. Vi rådgiver dig selvfølgelig om, hvad der er mest hensigtsmæssigt for dig og dine tænder.

Inden behandlingen foretages, laves der en prøveopsætning, så du kan se, hvordan behandlingen kommer til at se ud – hermed kan du selv være med til at bestemme udseendet af dit smil.

Plastfacader

De bruges ofte, hvis man ikke ønsker at bore på tænderne, idet plast kan limes direkte på tændernes overflade. Denne behandling er derfor meget skånsom for tænderne.

Plastfacader bruges også i tilfælde, hvor økonomi er en begrænsende faktor, idet plastfacader er billigere end porcelænsfacader. Behandlingen foregår ved, at tandoverfladen forbehandles og herefter limes plasten direkte på tanden, mens du ligger i stolen. Det tager ca. 45-60 minutter per tand, før den er færdig. Behandlingen er selvfølgelig smertefri.

Porcelænsfacader

De bruges ved behov for optimal æstetik, da overfladen på porcelæn er uovertruffen med hensyn til farvestabilitet og overfladestruktur. Ved porcelænsfacader er det nødvendigt at fjerne lidt af emaljen på tænderne. Heldigvis sker der lige nu en rivende udvikling inden for denne type behandling, så den bliver mere og mere skånsom for tænderne. Vi følger selvfølgelig med i de nyeste metoder for at kunne hjælpe dig bedst muligt med mindst mulige indgreb i tanden.

Behandlingen foregår ved, at tænderne pudses til, herefter skannes tænderne, og der fremstilles midlertidige facader.

Filen med skanningen sendes til vores dygtige, danske tandteknikere, der håndoplægger porcelænet i syv – otte forskellige porcelænslag og farvenuancer, så det er skræddersyet til dig. For at der opnås det bedste resultat, skal du til individuel farveprøve og indprøvning af tandfacaderne hos teknikerne.

Efter en periode på ca. 14 dage indprøves porcelænsfacaderne på klinikken, og når både du og vi er tilfredse, limes de fast på tandoverfladen.

Nogle gange kan alternativet til porcelænsfacader være en tandregulering, men tandregulering kan kun ændre på tandstillingen og hverken på form eller farve og kan derfor ikke løse alle problemstillinger. Er problemet misfarvning kan tandblegning ofte være løsningen, og det hjælper dig vi selvfølgelig også med.

Book din tid hos os allerede i dag

BOOK en TID
ELLER RING: +45 86 19 17 11