Behandling

Rutinetjek

Den bedste og billigste måde at holde dine tænder sunde på er en god mundhygiejne. Regelmæssige eftersyn, hvor vi tjekker din mund og dine tænder, giver os mulighed for at hjælpe dig til at opretholde en optimal mundhygiejne. Hvis der er problemer med huller, tandkødsbetændelse eller andet, kan vi nå at handle, inden situationen udvikler sig og bliver alvorlig. Vi har en ambition om at lave så lidt som muligt – men så meget som nødvendigt, for at dine tænder kan forblive sunde hele livet.

Der findes to typer af rutinetjek: En statusundersøgelse og en fokuseret undersøgelse.

Statusundersøgelsen foretages med 1-2 års mellemrum og er en grundig gennemgang af dit tandsæt, mundhulen og tyggeapparatet.

Ved en statusundersøgelse foretages en grundig gennemgang af dit tandsæt, mundhulen og tyggeapparatet – kort sagt vi tjekker, om alt er, som det skal være. Såfremt der skulle være sygdom i form af huller, slid, betændelse, parodontose, slimhindeforandringer eller ubalance i muskler eller kæbeled, vil du blive forelagt prognose, behandlingsmuligheder samt pris for disse ydelser. Alle undersøgelser er individuelle, og vi tager altid udgangspunkt i dine behov.

Vi undersøger følgende hvis det er relevant

 • Huller
 • Slid
 • Rodspidsbetændelse
 • Tandsten
 • Parodontose
 • Syreskader
 • Gamle fyldninger og kroner
 • Visdomstænder
 • Slimhindeforandringer
 • Tyggemuskler
 • Kæbeled

Hvis rutinetjekket springes over, er der risiko for, at huller, slid, betændelser, parodontose, slimhindeforandringer og ubalancer i muskler og led ikke opdages i tide. Dette kan medføre, at tilstanden får et meget større omfang end nødvendigt og hensigtsmæssigt. I værste fald kan det resultere i, at små huller bliver til store huller med smerter og rodbehandlinger til følge. Der kan udvikles parodontose, hvorved tænderne bliver løse, og der kan udvikles dårlig ånde som følge af bakterier og belægninger. I nogle tilfælde er der tænder, der ikke kan reddes, og tandudtrækninger kan komme på tale. Slid og muskulær ubalance kan føre til hovedpine og kæbeledsknæk. Ud over generne og smerterne er prisen for genopretning større end prisen for forebyggelse. Unødvendige udgifter til tænderne kan undgås ved at få foretaget rutinetjek regelmæssigt, så problemerne tages i  opløbet.

En fokuseret undersøgelse foretages, hvis der ved statusundersøgelsen er fundet en tilstand, som ikke kan vente1-2 år med at blive tjekket igen. Ved den fokuserede undersøgelse tjekkes kun de tilstande, der var fundet problematiske ved statusundersøgelsen.

Eksempel: Hvis dit tandkød bløder meget, og vi kan se, at det er fordi, du ikke får brugt din tandtråd rigtigt, kan vi korrigere din teknik og tjekke om effekten er god ca. 1 måned senere. Hvis vi finder et hul, vi ikke vil bore i, men i stedet holde øje med, tjekker vi efter seks måneder, om hullet stadig skal observeres, og om området er holdt godt rent.

Book din tid hos os allerede i dag

BOOK en TID
ELLER RING: +45 86 19 17 11
No items found.