Behandling

Tandrensning i Århus

De fleste har prøvet at få en tandrensning, da den ofte foretages i forbindelse med et rutinetjek. Hårde belægninger fjerner vi helst med ultralyd, da det er den mest skånsomme metode for dine tænder og dit tandkød. Vi tager altid hensyn til ubehag fra isninger og følsomme tandhalse. Tandrensningen afsluttes med en afpudsning, så din mund efterlades med en ren og frisk fornemmelse.

Hvem laver tandrensningen?

Tandlægerne, tandplejerne og klinikassistenterne kan foretage denne behandling. Dog varetages den primært af tandplejerne.

Hvad får jeg ud af tandrensningen?

Dine tænder bliver flotte, rene og glatte igen. Samtidigt forebygger du tandkødssygdomme som tandkødsbetændelse og parodontose.

Hvad er tandsten?

Tandsten, også kaldet calculus, er hårde belægninger bestående af forkalkede bakterier. Forkalkningen sker grundet mineralindholdet i spyttet. Bakterierne dør og indlejres i mineralsubstansen, der har en meget effektiv vedhæftningsevne til tandoverfladen. Over tid bliver antallet af indlejrede bakterier så stort, at det kan ses med det blotte øje- det er det vi kalder tandsten.

Tandsten kan ikke fjernes med tandbørsten. Da tandsten er ru på overfladen, tiltrækker det nemmere flere bakterier, der så igen forkalker. Hermed øges mængden af tandsten. Bakterierne på tandens og rodens overflade laver affaldsstoffer, der irriterer tandkødet. Efter længere tids påvirkning giver dette tandkødsbetændelse (blødende tandkød), der på sigt kan udvikles til parodontose (tandkødslommer og tab af knogle omkring tanden). Der opstår også typisk dårlig ånde og i sidste ende kan det ende med løse tænder og tandtab.

Det er vigtigt at forebygge tandkødsproblemer, inden de opstår. Ved fjernelse af belægningerne forebygger du, sammen med din daglige mundhygiejne, tandkødsbetændelse og parodontose. Intervallet mellem tandrensninger aftales individuelt efter behov.

Ved en tandrensning fjernes bløde samt hårde belægninger på tænderne. Ved bløde belægninger forstås bakteriebelægninger og misfarvninger typisk fra kaffe, te, tobak og rødvin.

Book din tid hos os allerede i dag

BOOK en TID
ELLER RING: +45 86 19 17 11