Behandling

Tandretning og tandregulering i Århus

Har du ønsket om at få lige det smil, du drømmer om, så er tandregulering en skånsom måde at behandle tænderne på. På Aarhus Tandcenter tilbyder vi tandregulering og tandretning til voksne.

Måske ønsker du en tandretning af kosmetiske årsager, men der kan også være behov for tandregulering af funktionelle grunde; hvis tænderne står i en position, hvor de slides mere end, hvad der er alderssvarende, hvor renhold er besværliggjort, eller hvis tænderne ikke er i harmoni med muskler eller kæbeled, da dette, ud over sliddet, kan give symptomer som hovedpine og knæk i kæbeled.

I dag findes der heldigvis flere diskrete muligheder for at få tandregulering og samtidig få et smukt smil. Når du kommer ind til os har vi 3 muligheder:

  • Invisalign
  • Clear correct
  • Inman Aligner

Hvordan foregår tandreguleringen?

  • Såfremt du har et ønske om- eller behov for tandregulering, er du velkommen til at bestille en tid til forundersøgelse hos os. Den er selvfølgelig ganske uforpligtigende. Her vil vi foretage en grundig undersøgelse af dit tandsæt med udgangspunkt i de overvejelser eller problemer, du har.
  • Derefter får du information om de muligheder, der er for dig med hensyn til de forskellige bøjletyper, behandlingstid, priser og hvad du ellers måtte have af spørgsmål. Det er vigtigt for os, at du er grundigt informeret om dine behandlingsmuligheder.
  • Hvis du derefter beslutter dig for at få rettet dine tænder, vil du, inden tandreguleringen påbegyndes, få udleveret udførlig skriftlig information om den aftalte pris, risici, tidsinterval m.m. vedrørende din behandling. Der findes i dag mange udbud af tandregulering i Århus – det er jo altid fristende at sige ja til den korteste og billigste behandling, men det er vigtigt for os at finde den løsning til dig, der også på lang sigt er stabil og holdbar, og hvor der ikke gøres skade på dine tænder eller omgivende væv eller bid.

Afhængigt af hvilken bøjletype, der er mest hensigtsmæssig for dig, vil behandlingsforløbet foregå som følgende:

Invisalign

Denne bøjletype er en meget diskret form for bøjlebehandling. Bøjlen består af klare plastskinner, der skal bruges 22 timer i døgnet og skiftes hver 7-14. dag. For hver skinne flyttes tænderne ca. 0,25 mm. Ved opstart af behandlingen scannes dine tænder. Der laver herefter en 3D-model af dine tænder, så du på computer kan se det forventede slutresultat, inden behandlingen påbegyndes. Behandling med Invisalign kan både være til mere og mindre komplicerede tandstillingsfejl, og behandlingstiden kan derfor variere fra 3 måneder til 2 år.

Clear Correct

Vi har fået æren af at være nogle af de første i Danmark til at bruge dette system, og det fungerer på samme måde som Invisalign, dog er det til de lidt mindre komplicerede behandlinger.

Inman aligner

Denne bøjletype, der groft sagt består af to buer med fjedre, som presser tænderne på plads, er beregnet til mindre tandstillingsfejl ved fortænderne. Ved behandlingens start tages et aftryk af dine tænder, hvorefter bøjlen fremstilles. Ca. 14 dage efter indsættes bøjlen, hvorefter du med varierende tidsinterval skal til kontrol, så vi sikrer os, at tænderne flytter sig planmæssigt. Bøjlen skal anvendes 17 timer i døgnet. Anvendes den ikke, flyttes tænderne ikke. En Inman aligner behandling tager ca. 9-12 uger

Når tænderne står pænt på række, kan der sommetider være behov for at optimere formen på tænderne, hvis de grundet deres tidligere position er blevet slidt uens. Dette gøres ofte med plast, (se fotos), da dette er en skånsom behandling for tænderne med et smukt kosmetisk resultat. Alternativt kan laves porcelæn. Vi tager altid en grundig snak om fordele og ulemper ved de forskellige behandlinger og laver en plan, der er tilpasset dig samt dine ønsker og behov.

Behandlingen afsluttes altid med en retainer (metaltråd på bagsiden af tænderne) og /eller en holdebøjle. Retaineren (og holdebøjlen) sørger for, at tænderne holdes på plads efter behandlingen, da der ellers vil være stor risiko for, at de flytter sig tilbage igen.

Hvem laver behandlingen?

Vores tandreguleringsteam består af tandlæge Anne-Marie Bojer og klinikassistent Ann.

Læs her om Katrines oplevelse med tandregulering

Jeg kom til tandlæge Anne-Marie Bojer, fordi den tråd, jeg havde fået installeret på bagsiden af mine fortænder, var knækket. Det gjorde, at mine fortænder var ved at glide fra hinanden og det ville jeg gerne forhindre.

Først præsenterede hun mig for de løsningsmuligheder, der fandtes, og beskrev, hvad det ville koste mig osv., så jeg kunne skabe mig et overblik. Derefter snakkede vi om, hvad der kunne give mening for mig. Hun var vældig sød og forstående. Hun kunne godt sætte sig ind i, at blandt andet økonomi spillede en væsentlig rolle for mig ved valget af behandlingsmuligheder. Specielt fordi jeg for 10 år siden havde haft faste tandbøjler (togskinner), ønskede jeg ikke endnu engang at skulle ty til den løsning, så da hun kunne præsentere en løsning, der var både nemmere, hurtigere og billigere, så var det rigtig fint for mig. Mens jeg var til behandling hos hende, konfererede hun med sin kollega, til kort at kigge på mine tænder, og sammen blev de enige om, at den bedste løsning var at anvende et slags elastik, der skulle fører tænderne sammen plus en ny skinne bagpå. Det gav effekt samme dag! Mellemrummet blev lynhurtigt lukket, og det er jeg ikke mindst af kosmetiske årsager rigtig godt tilfreds med. Samtidig var det jo en meget billigere løsning end så mange af de andre muligheder, der fandtes, og det var også ud fra det synspunkt en rigtig fin løsning.

Før

Efter

Så hele vejen rundt har det været en god oplevelse at blive behandlet af Anne-Marie. Hun er sød, forstående og forklarer udførligt, hvad hun kan tilbyde at lave. Ikke mindst er hun fleksibel og hun gjorde en stor indsats for at finde den bedste løsning til mig. Denne fleksibilitet og evne til at sætte sig i patientens sted gælder generelt for klinikken i Rosensgade. Jeg har kun været der få gange, men jeg synes alle er søde og prøver at tilpasse sig det behov, jeg som patient måtte have. Det sætter jeg pris på og derfor kan jeg også varmt anbefale både klinikken helt generelt og specifikt tandreguleringen hos tandlæge Anne-Marie Bojer.

Katrine Holgersen

Book din tid hos os allerede i dag

BOOK DIN FØRSTE TID
ELLER RING: +45 86 19 17 11