Behandling

Tandretning og tandregulering i Århus

Går du med drømmen om at få rettet dine tænder? Så er tandregulering hos Aarhus Tandcenter en løsning for dig. Vi retter tænder på voksne, som ønsker et nyt smil både kosmetisk men også funktionelt.

Hvorfor tandretning?

Man kan få rettet tænder af kosmetiske og funktionelle årsager.

Nogle ønsker at få rettet tænder, fordi er er utilfredse med udseendet eller tændernes position, mens andre ønsker tandregulering af funktionelle årsager.

Står tænderne i en position, hvor de slides mere end, hvad der er alderssvarende, hvor renhold er besværliggjort, eller hvis tænderne ikke er i harmoni med muskler eller kæbeled, kan det være en god ide med regulering af tænderne. Dertil kommer, at hvis man ikke retter ovenstående, kan det ud over sliddet, resultere i symptomer som hovedpine og kæbeleds problemer på sigt.

Tandretning kan mindske risikoen for skader på muskler, led, tænder og/eller tandkød. Det medvirker også til bedre bid- og tyggefunktion, som dermed mindsker risikoen for tandskader.

Kan man få kosmetisk tandregulering?

Ja, man kan sagtens få kosmetisk tandregulering. For tandlægen er der ikke forskel på, hvad der ligger til grund for dit ønske om retning af dine tænder. Vi udfører tandregulering på baggrund af både funktionelle og kosmetiske årsager.  

Kontakt os på klinikkerne i Aarhus, så kan vi sammen undersøge dine muligheder for at få dit drømmesmil.

Kan man få tandretning som voksen?

Tandretning er for personer i alle aldre - både børn og voksne.

Så går du med ønsket om at få reguleret dine tænder, så kan du kontakte os her. Vi kan hjælpe dig uanset, om du har et funktionelt eller kosmetisk behov.

Når du besøger vores klinikker i Århus, vil vi altid sørge for at informere dig grundigt inden vi starter en behandling.

Tandregulering pris?

Prisen for at få reguleret tænder varierer. Det kommer helt an på, hvor meget der skal rettes, om der skal behandles inden, og hvor vidt der skal laves en afsluttende behandling for at opnå det ønskede resultat.  

Men du kan være helt sikker på, at når du besøger Aarhus Tandcenter, vil vi altid informere dig grundigt både omkring pris, varighed, fordele, ulemper m.m. inden en behandling påbegyndes.

Du er altid i centrum hos os, og vi vægter altid dine behov og ønsker højest, når en behandlingsplan opsættes.  

For et estimat på, hvad tandretning koster, kan du se på vores prisliste, men vi gør opmærksom på, at disse blot er vejledende. Prisen for din behandling afhænger udelukkende af dine ønsker og løsningsmulighederne, fordi behandlingsplanen udelukkende vil være skræddersyet til dig.

Ønsker du at kende prisen for netop din tandregulering, kan du booke en GRATIS forundersøgelse til tandretning hos os. Kontakt os her

Hvis det ønskes, kan behandlingen finansieres gennem sparxpress.  

Hvorfor gennemsigtig bøjle?

Gennemsigtige bøjler, også kaldet usynlige bøjler, er gode til dig, som ønsker et diskret reguleringsforløb, da skinnerne nærmest ikke bemærkes.

MEN det er dog ikke alle reguleringsbehov, som kan behandles udelukkende ved hjælp af gennemsigtige bøjler. Derfor laver vi altid en grundig forundersøgelse på dig, inden vi udtaler os om mulighederne.

Book tid til gratis forundersøgelse ved at kontakte os.

Hvordan foregår tandretning hos Aarhus Tandcenter?

Vi regulerer udelukkende tænder med gennemsigtige bøjler.

Når du vælger Aarhus Tandcenter til at hjælpe dig med din tandregulering, vil vi altid starte med at lave en GRATIS forundersøgelse på dig. Forundersøgelsen er nødvendig for at kortlægge dine tænders nuværende stilling, samt mulighederne for behandling.

Derudover bliver forundersøgelsen også brugt til at informere dig om, hvad der vil komme til at ske, såfremt du egner dig til behandling med gennemsigtige bøjler. Du vil blive grundigt informeret om fordele, ulemper og evt. risici ved en bøjlebehandling. Her har du også mulighed for at stille ALLE de spørgsmål, som du går med, til vores behandlere, så du føler dig helt tryg i processen, og ved hvad der skal til at ske med dine tænder hele vejen gennem behandlingen.  

Efter forundersøgelsen ser vores Tandlæge Anne-Marie Bojer eller Frank Wang-Lauritsen dine scanninger igennem og laver en behandlingsplan, såfremt det er muligt.

Bekræfter du behandlingen, bliver du herefter indkaldt til en konsultation ved Tandlægen og vi starter dit forløb.  

Et forløb kan varer typisk mellem 12-24 måneder afhængig af din situation.

Gennem hele forløbet vil du være tæt knyttet og i kontakt med dit team, som holder øje med dig og din udvikling hele vejen.  

Når din behandling er afsluttet, vil du skulle have monteret en retainer tråd på bagsiden af dine tænder, som vil holde reguleringen på plads. Denne skal blive siddende livslangt, for at sikre, at tænderne ikke flytter sig tilbage til sin tidligere position igen.

Hvornår kan man få tandregulering med gennemsigtige bøjler?

Behandlingen med gennemsigtige bøjler kan bruges i flere forskellige funktionelle og kosmetiske sammenhænge. Den eneste måde du kan vide med sikkerhed, om du er kandidat til behandling med gennemsigtige bøjler, er ved at booke en GRATIS forundersøgelse. Du kan kontakte os her og booke din tid.

Smil kommer i mange forskellige udgaver og størrelser - det samme gør typerne på tandstillinger, som kan afhjælpes med gennemsigtige bøjler.

Grundlæggende kan siges, at hvis man er træt af mellemrum mellem tænderne, overbid, underbid, overjet, krydsbid, åbent bid eller et overfyldt tandsæt, så er der hjælp at finde med gennemsigtige bøjler. Men der er mange faktorer der spiller ind.  

Går du med overvejelserne omkring tandregulering, så få klart svar nu – book en GRATIS forundersøgelse hos Aarhus Tandcenter.  

Forskel/fordele ved Invisalign og clear correct?

Der er selvfølgelig forskel på de forskellige gennemsigtige bøjler, som findes i Danmark. Hos Aarhus Tandcenter arbejder vi primært med typerne Invisalign og Clear Correct, da vi mener, at disse har de bedste behandlingsmuligheder.  

De 2 brands gennemsigtige skinner har hver sine fordele og ulemper, og derfor udvælger vi den model, som passer bedst til dig, ud fra dine ønsker og behov.

Invisalign århus

Hos Aarhus Tandcenter tilbyder vi vores patienter tandretning med reguleringssystemet fra Invisalign. Vi har brugt Invisalign i adskillige år, og her gennem årene skabt utallige drømmesmil med skinnerne fra Invisalign.

Invisalign forundersøgelse

Vi tilbyder altid vores patienter en GRATIS forundersøgelse i forbindelse med tandregulering, hvor vi vil gennemgå alle fordele og ulemper, evt. Risici m.m.  

Når du har fået en forundersøgelse hos Aarhus Tandcenter, vil du altid blive godt klædt på i forhold til hvad du kan forvente af en bøjlebehandling hos os, samt hvordan det hele bliver grebet an  

Du vil have mulighed for at få ALLE dine spørgsmål besvaret – og der findes ikke dumme spørgsmål!

Invisalign tandretning

Invisalign er et anerkendt mærke indenfor gennemsigtige skinner, og har været med til at skabe over 13 millioner regulerede smil på verdensplan.

For at få den optimale effekt med invisalign skinner, bruges skinnerne ca. 20-22 timer om dagen. Du skifter herefter skinne 1 gang ugentligt, dog kan der være behov for at bruge skinnen lidt længere sommetider.

Invisalign pris

Behandlingen med Invisalign skinner er individuel og skræddersyet. Man kan derfor ikke uden nærmere forundersøgelse sige, hvad prisen for regulering af præcis dit tandsæt vil komme til at koste.  

Men hos Aarhus Tandcenter tilbyder vi altid vores patienter en gratis forundersøgelse. Se tidligere afsnit eller kontakt os nu.

Ønsker du at finansiere din behandling, kan dette foregå gennem vores samarbejdspartner Sparxpress.

Clear Correct Århus

Hos Aarhus Tandcenter tilbyder vi vores patienter tandretning med reguleringssystemet fra Clear Correct. Vi har brugt Clear Correct i adskillige år, og her gennem årene skabt utallige drømmesmil med skinnerne herfra.

Clear Correct tandretning

Clear Correct har skabt mange drømmesmil med brugen af deres gennemsigtige skinner.  

Clear Correct skinner bruges ca. 20-22 timer om dagen. Du skifter herefter skinne 1 gang ugentligt, dog kan der være behov for at bruge skinnen lidt længere sommetider.

Clear Correct pris

Prisen på en behandling med Clear Correct er individuel. Når du får lagt en behandlingsplan, er den skræddersyet til dig alene og dermed vil prisen også være skræddersyet dig.  

Prisen estimeres ud fra en forundersøgelse. Forundersøgelsen er helt GRATIS hos Aarhus Tandcenter – Du skal blot bestille en tid.  

Kontakt os her.

Har du brug for at finansiere din behandling hos os, kan du gøre dette gennem vores samarbejdspartner Sparxpress.

Efter behandling/natbøjle/retainer tråd

Efter endt regulering med gennemsigtige bøjler, vil du om muligt få påsat en tråd på bagsiden af overkæbe og underkæbefronttænderne. Dette fastholder tænderne i den opnåede position. Dette er nødvendigt for at tænderne ikke flytter sig tilbage, hvor de stod før. Tråden bliver kaldt en retainer, og det er anbefalet, at retaineren sidder livs langt.  

Skulle tråden løsne sig, er det vigtigt, at du får den sat fast igen, så ikke der sker tilbagegang i reguleringen, og tænderne flytter sig tilbage.  

Derudover kan det også blive dig anbefalet at bruge en natbøjle, for at fastholde biddet fremadrettet. Det er vigtigt, at du bruger natbøjlen, så tænderne fastholdes i den nye position.

Hvem er tandlægen?

Når du har fået lavet din forundersøgelse hos os, vil du komme i kontakt med tandlægerne Anne-Marie Bojer eller Frank Wang Lauritsen

Både Frank og Anne-Marie har brugt mange år af deres tandlægekarriere til at nørde sig ned i området omkring Tandregulering og bidfunktion.

Læs her om Katrines oplevelse med tandregulering

Jeg kom til tandlæge Anne-Marie Bojer, fordi den tråd, jeg havde fået installeret på bagsiden af mine fortænder, var knækket. Det gjorde, at mine fortænder var ved at glide fra hinanden og det ville jeg gerne forhindre.

Først præsenterede hun mig for de løsningsmuligheder, der fandtes, og beskrev, hvad det ville koste mig osv., så jeg kunne skabe mig et overblik. Derefter snakkede vi om, hvad der kunne give mening for mig. Hun var vældig sød og forstående. Hun kunne godt sætte sig ind i, at blandt andet økonomi spillede en væsentlig rolle for mig ved valget af behandlingsmuligheder. Specielt fordi jeg for 10 år siden havde haft faste tandbøjler (togskinner), ønskede jeg ikke endnu engang at skulle ty til den løsning, så da hun kunne præsentere en løsning, der var både nemmere, hurtigere og billigere, så var det rigtig fint for mig. Mens jeg var til behandling hos hende, konfererede hun med sin kollega, til kort at kigge på mine tænder, og sammen blev de enige om, at den bedste løsning var at anvende et slags elastik, der skulle fører tænderne sammen plus en ny skinne bagpå. Det gav effekt samme dag! Mellemrummet blev lynhurtigt lukket, og det er jeg ikke mindst af kosmetiske årsager rigtig godt tilfreds med. Samtidig var det jo en meget billigere løsning end så mange af de andre muligheder, der fandtes, og det var også ud fra det synspunkt en rigtig fin løsning.

Før

Efter

Så hele vejen rundt har det været en god oplevelse at blive behandlet af Anne-Marie. Hun er sød, forstående og forklarer udførligt, hvad hun kan tilbyde at lave. Ikke mindst er hun fleksibel og hun gjorde en stor indsats for at finde den bedste løsning til mig. Denne fleksibilitet og evne til at sætte sig i patientens sted gælder generelt for klinikken i Rosensgade. Jeg har kun været der få gange, men jeg synes alle er søde og prøver at tilpasse sig det behov, jeg som patient måtte have. Det sætter jeg pris på og derfor kan jeg også varmt anbefale både klinikken helt generelt og specifikt tandreguleringen hos tandlæge Anne-Marie Bojer.

Katrine Holgersen

Book din tid hos os allerede i dag

BOOK en TID
ELLER RING: +45 86 19 17 11