Maria Bach Le

Tandpleje

Tandlæge i Hasselager & Aarhus syd
Tandlæge i Skejby og Aarhus nord

Om mig

Hej. Jeg hedder Maria. Jeg er tandplejer og blev uddannet ved SKT, Aarhus Universitet i 2012. I min tid som tandplejer har jeg bl.a. arbejdet 2 år i Schweiz og været ansat hos Aarhus Tandcenter siden 2015.

Du vil typisk møde mig på klinikken til dit regelmæssige eftersyn, hvor jeg bl.a. foretager undersøgelse og diagnostik af din mundhule, bidfunktion, tænder og tandkød. Du møder mig også i forbindelse med røntgendiagnostik.

Jeg er med til at sikre, at dine tænder og dit tandkød enten kommer eller forbliver i en sund tilstand, og jeg ser det som min fornemmeste opgave at hjælpe dig til at forbedre din status og opnå tydelige resultater. Det gør jeg bl.a. ved at vejlede dig i, hvordan du kan pleje dine tænder og mund, så du kan forebygge belægninger og tandsten og dermed undgå tand- og tandkødssygdomme.

Udover at sørge for at dine tænder, dit tandkød og din mundhygiejne er i top, foretager jeg tandrensninger, forebyggende cariesbehandlinger og ikke mindst parodontitisbehandlinger, som er én af mine spidskompetencer.

Det vigtigste for mig i mit virke som tandplejer er at kunne hjælpe dig til at opnå eller vedligeholde et livslangt sundt og velfungerende tandsæt og tandkød. I min behandling lægger jeg derfor meget vægt på forebyggelse, da jeg ved, at tandsundhed har stor betydning for livskvalitet og almen sundhed.

Hvad lægger jeg vægt på?

Grundighed og patientfokus er to af mine specielle fokusområder. Det gælder både i forbindelse med min diagnosticering og i forbindelse med behandlingen. Jeg giver dig en udførlig forklaring på, hvordan dine tænder ser ud, hvad der eventuelt kan forbedres, og helt præcis hvordan du selv kan hjælpe til med det derhjemme. For at kunne give dig en god behandling, gør jeg en del ud af at spørge ind til emner, du kunne ønske dig eller har overvejet i forbindelse med tandplejen og informerer om forbedringsmuligheder.

Jeg gør mig altid umage for, at du føler dig set og imødekommet før, under og efter behandlingen. Derudover har jeg fokus på, at det skal være så rart for dig som muligt, og jeg gør en dyd ud af, at behandlingen er så nænsom og smertefri som overhovedet muligt. Jeg kan ved behov tilbyde dig smertelindring i form af bedøvelse.

Hvad står jeg for?

Som allerede nævnt gør jeg en del ud af at være grundig og omhyggelig. Jeg brænder for mit fag, og det er vigtig for mig at gøre en forskel, når jeg behandler en patient. Det gør mig glad at se, når min behandling sammen med din hjemmetandpleje fører til gode resultater.

Derudover ser jeg livet som en livsvarig læringsproces, hvorfor jeg altid har stor trang og lyst til at dygtiggøre mig og holder mig jævnligt opdateret på den nyeste viden.

Samtidig er det dog også afgørende at skabe et tillidsbånd til dig som patient. Så relationen har mindst lige så stort fokus hos mig som at give en perfekt behandling. Jeg forsøger altid at se folk, hvor de er og møde dem der. Jeg elsker at arbejde med mennesker og skabe en god kontakt, og da jeg som person er mild af sind, vil du sikkert opleve, at behandlingen er stille og rolig hos mig.

Hvad kan patienten forvente, når han eller hun sidder i stolen?

Når du kommer ind til mig, vil jeg som det første både informere om, hvad der kommer til at ske samt afstemme med dig, hvilke behov du har.

Dernæst vil jeg undersøge dit tandsæt og tandkød eller den konkrete behandling, du har bestilt en tid til. I tilfælde af at, der er behov for at forbedre tilstande, der måtte være mindre hensigtsmæssige, forklarer jeg herom. Målet er hele tiden at skabe resultater sammen, og jeg gør derfor meget ud af at hjælpe dig til selvhjælp, således at du med disse redskaber og gode rutiner hurtigere opnår bedst mulige resultat mht. dine tænder og dit tandkød. Dette kan f.eks. være instruktioner i korrekt størrelse og brug af ID-børster eller den hensigtsmæssige anvendelse af tandtråd. Oftest kan der være tale om små ændringer eller tiltag i den daglige rutine, som kan gøre den store forskel for at forebygge tand- og tandkødssygdomme.

Uddannelse & kurser

2012: SKT, Aarhus Universitet, Professionsbachelor i tandpleje

2014: Workshop GABA, Basel, Schweiz, ”Gingivale Retraktioner – et aldersafhængigt problem” og “Control the biofilm for caries prevention”

2014: Årskongress for tandplejere, Basel, Schweiz, “Changing times”, “Tandlægelig-protetisk behandling set ud fra patientens synspunkt”, Tandanomalier og deres faldgruber”, “Moderne metoder for diagnose og behandling af karies”, “Karies: Det tandmedicinske puslespil”

2015: Efteruddannelse for tandplejere, Zürich, Schweiz, “Ikke kirurgiske behandlingsmetoder af Parodontitis – Er den manuelle scaling nødvendig?”, “Periimplantitis – Forebyggelse og terapi”, ”It takes two to tango – Hvor vigtigt er forholdet mellem patient og behandler for den terapeutiske succes?”

2015: Oral-B Up to Date, Aarhus, “Mundhulen og hjerte-karsygdomme” og “Mundhulen og diabetes”

2015: Straumann, Aarhus, CBCT-scanninger, Patientkommunikation.

2015: Plandent, Aarhus, ”Plastfacader, bedøvelse og samarbejde på klinikken” ”Kommunikationens kraft”

2016: Nordenta, Hørning, ”Opgrader din tandplejer”

2016: Plandent, Aarhus ”Gå-hjem-møde: Kan akupunktur erstatte et tandlægebor?”

2016: Plusdent, Odense, ”Tag dine PA-patienter et skridt videre”

2016: Tandlægeforeningen, Middelfart, ”Konference for hele teamet – Motivation og service”

2016: ”Pa-forløbet fra diagnose til behandling, Aarhus

2016: Tandlægeoverenskomsten, ”Facts og Fælder”, Aarhus

2016: Straumann, Implantology Institute, Lisbon, Portugal, Advanced course of full arch rehabilitation, ”From treatment plan to implant maintenance on Straumann Pro Arch for dental hygienist”

2016: Plandent, Fredericia, ”Journalføring – Få styr på behandling og journaler og undgå kvaler”

2017: Dansk Parodontologisk Selskabs forårsmøde, Aarhus, ”Valg af specielle håndinstrumenter og avanceret instrumentering”

2017: Journalføringskursus, Aarhus

2018: Akutte situationer og førstehjælp, Aarhus

2018: Infraktioner og kosmetik, Randers

2018: Tandlægeforeningen, Gentofte, ”Parodontologi i privat praksis – version 1”

2018: DFA, Fredericia, ”Dental fotografi – et flersidet redskab til journalisering, behandlingsplanlægning og markedsføring” ”Solving the 5 biggest dental problems faced by the over 50’s” ”Sådan får jeg det bedste frem i andre!”

2019: Unikke kundeoplevelser, PA-kir, PA-klassifikation og behandlingsforløb, Aarhus

Book din tid hos os allerede i dag

BOOK en TID
ELLER RING: +45 86 19 17 11