Behandling

Tandblegning i Århus

Det er helt normalt, at tænderne, med alderen, bliver mere gullige i farven. Hvis du føler, at tænderne har ændret farve i en grad, der er generende for dig, kan der fortages en blegning, og i langt de fleste tilfælde vil årtiers forbrug af kaffe, rødvin og andre misfarvende fødevarer kunne fjernes.

For at kunne få foretaget en blegning, uden risiko for skade på dine tænder, er det vigtigt, at vi sikrer, at der ikke er sygdom i dine tænder eller andre dele af mundhulen. Er du patient hos os, og kommer regelmæssigt, kender vi dig dine tænder og kan rådgive dig ud fra dette. Er du ny patient har vi behov for at lave en undersøgelse og evt. tage røntgenbilleder for at vurdere tændernes tilstand. Der foretages altid en tandrensning inden behandlingen for at få den bedste effekt af blegningen.

For nørden

Farveændringen af tænderne skyldes primært 2 faktorer som er den biologisk aldring  samt udefrakommende misfarvning. Emaljen, der er meget lys, udtyndes gennem livet, og samtidig sker der en naturlig fortætning af tandbenet/dentinen (der er relativt gullig), dette giver tænderne et mere gulligt udtryk med alderen. Tænderne har, trods den hårde overflade, små mikroporøsiteter, og her vil der kunne aflejres misfarvninger fra diverse mad og drikke varer, som ikke kan fjernes ved almindelig tandbørstning.

Misfarvninger er bundet til proteiner og ikke til selve mineralstofferne i tanden. Derfor kan man ved en tandblegning oxidere (opløse) de misfarvninger (eksempelvis fra kaffe, te og rødvin), der sidder i tandens overflade. Det er kun proteinstofferne, der opløses og ikke mineralet i tanden, hvorfor der ikke sker fjernelse af tand ved vores type af hjemmeblegning.

Den helt hvide ”tandfarve” som typisk amerikanske skuespillere har, skyldes at tænderne er behandlede med porcelænsfacader.

Hvordan foregår tandblegning?

Behandlingen starter med en tandrensning (ikke inkluderet i behandlingens pris).Vi tager herefter et aftryk af dine tænder til blegeskinnerne, hvilket typisk tager 20-30 minutter. Herefter skal du i ca. 14 dage (30 minutter dagligt) bære dine individuelt fremstillede blegeskinner hvori der ligges et blegemiddel. Behandlingen er ufarlig, hvis du følger de instruktioner, der bliver givet. Blegningen med blegeskinner er den mest veldokumenterede, effektive måde at blege tænder på.

For at kunne følge hvordan farven af dine tænder ændres, tages et foto og en farveprøve af dine tænder før behandlingens start. Dette tager sammenlagt ca. 20-30 minutter. Du anvender herefter de udleverede blegeskinner i 10-14 dage. Du kan stoppe når som helst i behandlingen, hvis du mener, at den rette farvetone er opnået.

Efter 14 dage tages en ny farveprøve samt foto af dine tænder for at se effekten af blegningen. Dette tager ca. 15 minutter. Du bør være opmærksom på, at plastfyldninger ikke altid ændrer sig i farven ved en blegning, så har du eksempelvis plastfyldninger i fortænderne, vil de eventuelt skulle skiftes ud efter tandblegningen. Imens tandblegningen står på, kan dine tænder og tandhalse være mere følsomme. Under blegningen, samt mindst en uge efter, skal du minimere indtaget af farverige fødevarer. Det gælder således for kaffe, te, vin, tobak, rødbeder, karry osv., da porerne i tænderne åbnes ved blegningen og derfor øger tandens modtagelighed for misfarvninger midlertidigt. Dette vil i sagens natur kunne nedsætte effekten af blegningen.

Book din tid hos os allerede i dag

BOOK DIN FØRSTE TID
ELLER RING: +45 86 19 17 11