Behandling

Tandkødskorrektion

Nogle tænder har for meget tandkød og så kan det fjernes. Andre tænder har for lidt tandkød og her kan en tandkødstransplantation dække roden til igen.

Hvordan foregår behandlingen

  • For meget tandkød: Under lokalbedøvelse fjernes overvæksten typisk med el-kirurgi. Fordelen ved el-kirurgi er, at det ikke bløder efterfølgende, og helingen er meget ukompliceret uden større gener. Operationen tager ca. 15 min.
  • For lidt tandkød: Der foretages en transplantation (typisk fra ganen) til den eller de pågældende tænder. Her sys det transplanterede væv ind under det eksisterende tandkød, der så forskydes op over tandhalsen og sys fast. Operationen tager ca. 1 time.

Hvem laver behandlingen?

Tandlægerne Michael Kristensen og Peter Dahl Rasbech foretager de fleste kirurgiske indgreb på klinikken.

Hvad får jeg ud af behandlingen?

Generelt forskønnes din tand, så proportionerne mellem tand og tandkød genoprettes. Roden dækkes, så den ikke er synlig, følsom eller udsat længere. Tandkødet stabiliseres, så det under korrekt børstning ikke trækker sig væk igen. Selve tanden får dermed en bedre prognose – hvis tandkødet trækker sig helt ned ad roden, mistes tanden.

Hvorfor er behandlingen vigtig?

Primært sikrer vi gennem behandlingen, at du får et sundt tandkød. I tilfælde af tandkødstransplantationer får din tand tilmed en bedre langtidsprognose. Derudover vinder du et flottere smil.


Book din tid hos os allerede i dag

BOOK en TID
ELLER RING: +45 86 19 17 11