Behandling

Tandkødskorrektion eller tandkødstransplantation

Nogle tænder har for meget tandkød, bl.a. kan nogle opleve at have små fortænder eller et "gummy smile", og så kan det fjernes ved tandkødskorrektion. Andre tænder har for lidt tandkød, bl.a. fordi det har trukket sig over tid, så tandhalsen er blevet blottet, og her kan en tandkødstransplantation dække tandhalsen til igen.

Tandkødskorrektion eller tandkødstransplantation

Når tandkøbet har trukket sig for langt tilbage, vil man se en blottet tandhals. Blottede tandhalse kan både genere kosmetisk, men også funktionelt, da de hos nogle kan være meget følsomme samt svære at holde rene og dermed øge risikoen for huller og tandkødsbetændelse.

Modsat kan nogle også opleve, at have for meget tandkød. I disse tilfælde vil tænderne forekomme korte, og nogle kan også opleve, at have et “tandkødssmil” også kaldet “gummy-smile”, hvor der ses mere tandkød end tænder, når man smiler stort.

Behandling af blottede tandhalse med tandkødskorrektion/-transplantation

Blottede tandhalse forekommer, når en del af tandkødet omkring en eller flere tænder har trukket sig tilbage. Der kan være mange årsager til blottede tandhalse bl.a. en for voldsom børsteteknik, en for hård tandbørste, traumer / ulykker, tidligere bøjlebehandling, piercinger eller efter paradentosebehandling.
Når tandkød har trukket sig tilbage, så er det desværre permanent - tandkød kan ikke retablere sig selv igen – der skal kirurgisk hjælp til.

Tandkødstransplantation er et mikrokirurgisk indgreb, hvor der udtages et stykke tandkød fra ganen, der sys fast hen over tandhalsen, hvor det gror fast med tiden. Dermed dækker det tandhalsen og styrker tandkødet, så det er modstandsdygtigt mod nye tilbagetrækninger / retraktioner.

Der er en del forudsætninger, der skal være opfyldt, før en tandkødstransplantation kan udføres med succes – derfor kræver det en grundig forundersøgelse af de pågældende tænder og deres omgivende kæber og tandkød samt dit generelle helbred, før vi kan operere. Denne forundersøgelse koster 750 kr. og du vil få information om muligheder, prognose samt pris for netop din fremtidige behandling. Denne konsultation er naturligvis uforpligtende.

Operation af tandhalse koster ca. 7.800 kr. for den første tand og ca. 4.000 kr. for følgende tænder i samme operationer inden tilskud fra Danmark. Bemærk der dog er begrænsninger for, hvor mange tænder vi kan behandle i samme omgang, da vi er begrænset af donorvævet fra ganen.

I udvalgte tilfælde kan vi erstatte donorvævet fra ganen med et industrielt og medicinsk fremstillet bindevæv fra en gris – vi arbejder kun med gennemtestede og godkendte præparater fra schweiziske Geistlich.

Så har du blottede tandhalse og drømmer om, at få dem væk/korrigeret? Så kan Aarhus Tandcenter hjælpe dig. Hver dag hjælper vores eksperter adskillige patienter til et sundt smil uden blottede tandhalse. Kontakt os her.

Tandkødstransplantation før og efter

Joels resultat:

Kirstens resultat:

For meget tandkød behandling – tandkødskorrektion

Det sker også, at nogle har for meget tandkød. Dette skyldes en overvækst af tandkød og i nogle tilfælde også af det underliggende kæbeben op over tændernes emalje, hvorved tænderne fremstår for korte og mere firkantede – samt med meget synligt tandkød.  

Der er altså ofte ikke noget funktionelt problem ved for korte tænder - blot et (for nogle) utilfredsstillende kosmetisk udtryk.

Er det tilfældet, at du døjer med for meget tandkød, kan det korrigeres ved hjælp af en tandkødskorrektion med el-kirurgi eller laser, hvor tandlægen fjerner det overskydende væv omkring tænderne. Dette er en meget skånsom behandling, hvor der stort set ikke er blødning og samtidigt en hurtig heling. Såfremt der også er behov for justering af for meget kæbeben, så bliver der behov for et mindre kirurgisk indgreb. Dette vil du naturligvis blive informeret om til forundersøgelsen.  Denne behandling udføres under almindelig lokalbedøvelse på klinikken af en af vores kirurgiske eksperter, hvortil du vil være sikret 100% smertefrihed.

Vi starter altid med en indledende og uforpligtende konsultation – denne koster 750 kr., hvor vi hører til dine behov og ønsker til dit smil – og ser om der er mulighed for at hjælpe dig. Her vil du høre om muligheder, prognose og pris for den videre behandling.

Typisk vil næste skridt være et digitalt udkast på baggrund af et foto og en scanning af dine tænder og kæber, som du får til godkendelse inden vi foretager operationen. Dette udkast koster typisk 2.500 kr. og er igen uforpligtende.

Derefter foretages operationen med en skabelon, der er lavet på baggrund af det digitale udkast. Operation inkl. skinne koster fra 10.000 kr. inden tilskud fra Danmark. Sygesikringen Danmark yder et tilskud på ca. 800 kr til denne type behandling pr. tand, som er involveret. Læs mere om Danmarks tilskud her

Tandkødskorrektion før og efter

Frejas oplevelse med tandkødskorrektion:

"Før min tandkødskorrektion hos Aarhus Tandcenter var jeg meget usikker på udseendet af mine fortænder, da jeg følte, at de var meget små ift. mængden af tandkød. Dette gjorde mig meget selvbevidst under samtaler, smil og latter, idet jeg forestillede mig at andre ville bemærke det. Derfor begyndte jeg at udforske om der var mulighed for at løse min usikkerhed.

Under min søgen, stødte jeg på Aarhus Tandcenter, som jeg kunne se, udførte tandkødskorrektioner. Jeg tog kontakt til klinikken og fik hurtigt en tid til konsultation hos Michael.

Min oplevelse hos Aarhus Tandcenter har været meget tilfredsstillende, idet jeg er blevet mødt af en høj grad af faglighed og imødekommenhed. Især med hensyn til min rejseafstand til klinikkerne. Allerede ved første konsultation blev der udført en scanning som kunne vurdere om jeg var egnet til den ønskede behandling. Efter scanningen bekræftede Michael, at der var tilstrækkeligt med tand under tandkødet til at udføre en korrektion.

Få dage efter konsultationen fik jeg tilsendt en simulation af mine tænder. Denne simulation gav mig et rigtig godt billede af hvordan det endelige resultat ville komme til at se ud.

Selve behandlingen forløb i et stille og roligt tempo. Helingsprocessen var også en rigtig positiv oplevelse, da den var meget hurtig og nærmest smertefri.

Jeg er rigtig tilfreds med det endelige resultat af min tandkødskorrektion. Mit nye smil er blevet rigtig flot og ser samtidig meget naturligt ud. Den selvbevidsthed, jeg havde før behandlingen, er nu væk – og jeg er nu helt tryg ved, at smile og grine når jeg kommunikerer med andre."

Blottede tandhalse smerter og fremtidsudsigter

Når man får en blottet tandhals, kan der være isninger, ubehag og smerter. Alt efter hvor meget tanden er blottet, vil der også være dårligere fremtidsudsigter for tanden, da den ikke vil have lige så godt støttevæv omkring sig og kan risikere at få paradentose, blive løs, og i værste fald mistes.

Behandling af følsomme blottede tandhalse – alternativer:

Ønsker man blot at behandle de isninger, nogle kan opleve i forbindelse med blottede tandhalse, kan en simpel pensling med lak være tilstrækkeligt for at afhjælpe dine gener for koldt og varmt. Lakken vil dog med tiden slides af / forsvinde og dermed skal behandlingen gentages med jævne mellemrum. Da det ikke er et invasivt indgreb i tanden, sker der dog ingen svækkelse af denne.

Hvis der skal laves en mere langtidsholdbar løsning, kan en plastfyldning på tandhalsen sandsynligvis også løse problemet. Dette vil nemlig sørge for, at den naturlige tand igen lukkes af for bakterier og temperaturforskelle. Dette kræver dog, at der er slides noget af tanden, så der er en fordybning at lægge fyldningen i. Fyldninger vil blive misfarvet på sigt og kan også løsne sig over årene - så der skal påregnes løbende vedligehold ved denne løsning.

Dog skal man være opmærksom på, at de oplistede alternative løsninger ikke vil forbedre fremtidsprognoserne for din tand vedrørende manglende tandkød og risiko for paradentose, som en tandkødskorrektion vil gøre.  

Såfremt tanden står meget skævt i kæben, kan en bøjlebehandling rette roden op igen – hvilket også vil medføre at tandkødet flytter ind på plads på roden igen. Vi har i Aarhus Tandcenter vores egen specialtandlæge i tandregulering Christian Iversen, der kan foretage denne tandregulering med enten faste bøjler eller gennemsigtige reguleringsskinner. Så hvis dine tænder står meget skævt, så er det her, du bør starte. En indledende og uforpligtende konsultation koster 450 kr og kan bookes her: Book en tid  

Hvem behandler blottede tandhalse?

Til behandling af blottede tandhalse vil du møde en af vores kirurgiske eksperter: Tandlægerne Michael Kristensen eller Peter Dahl-Rasbech, som begge specialisere sig i tandkirurgiske behandlinger som tandkødskorrektion, implantater, paradentoseoperationer m.m.

Både Michael og Peter underviser andre tandlæger i hele Danmark i kunsten af tandkødskorrektion, så du er altså sikret behandling nogle af landet mest erfarne behandlere, når du vælger Aarhus Tandcenter.

Hvorfor vælge Aarhus Tandcenter?

Aarhus Tandcenter er lidt mere end blot en almindelig tandlæge. På klinikkerne kan vi nemlig både varetage den almindelige tandpleje i form af tandeftersyn, men vi er også udstyret med eksperter i alle fagområder. Så skulle du få brug for fx tandkødskorrektion, avancerede tandoperationer, rodbehandlinger, parodontoseoperationer eller lignende, så kan vi klare selv de mest komplekse problemstillinger – helt uden at du behøver at skulle henvises til en anden tandlæge.

Vi stræber efter at kunne tilbyde dig den bedste, mest skånsomme og effektive behandling ALTID. Derfor holder vi os opdateret på branchens nyeste teknologogier og udstyr, så vi kan behandle dig på den mest præcise og mindst invasive måde. På den måde er du sikret den bedste mulige behandling, høj succesrate, samt de bedste forudsætninger for heling efter endt behandling.  

Dertil kommer, at alle vores tandlæger er uddannet i effektive bedøvelses metoder, hvortil du altid vil blive tilbudt 100% smertefrihed under behandlingen.

Skulle du lide af tandlægeskræk, så skal du vide, at vi altid tager os god tid, så vi sikrer os, at du er tilpas under hele behandlingen. Vi har altid dig i fokus, når du besøger os på klinikken. Er din skræk så stor, at du slet ikke kan overskue behandlingen, kan vi hjælpe på flere måder bl.a. ved musik i ørene, en serie på skærmen i loftet, afslappende akupunktur m.m. Vi kan også tilbyde dig behandling under fuld narkose.

Book din tid hos os allerede i dag

BOOK en TID
ELLER RING: +45 86 19 17 11